Tot va començar amb un grup de joves apassionats per la robòtica amb l’objectiu d’entretenir-se i aprendre. Junts vam fundar Arobot, un equip dedicat a la recerca de solucions innovadores a reptes proposats per competicions de robòtica com la First Lego League. A poc a poc hem anat aprenent a partir dels errors i els problemes que ens han anat sorgint. Avui en dia, estem molt orgullosos de la família que hem creat, de tot el que hem après gràcies a les experiències viscudes i de les oportunitats que ens ha donat la robòtica.

Com altres anys, el nostre equip participa a la competició de robòtica First Lego League. Aquest any, el desafiament proposat és CargoConnect: “un repte en el qual els equips FLL observaran la forma del transport de mercaderies, i innovaran o milloraran les formes existents de transportar productes. “

Acceptem el repte i estem orgullosos del que hem aconseguit. Aquí us deixem informació sobre la nostra participació, tant del robot, com del projecte i els valors. Sobretot no dubteu a contactar amb nosaltres.

El nostre projecte

AROTAG

Arotag és un projecte que està destinat a la millora del procés de la logística dels paquets des que surten del centre de distribució fins arribar a casa.

Hem consultat amb experts i hem observat diferents problemàtiques:

  • Les empreses no porten un total control dels paquets. Segons els experts, a la companyia “Amazon” es perden  cinc-cents paquets per a cada milió, és a dir, un 0,05%.
  • Durant l’últim quilòmetre, és on l’impacte de la despesa econòmica és més gran.
  • Els paquets, dins de la furgoneta, són difícils de localitzar, i es perd molt de temps preparant-los, buscant-los i escanejant-los.

Amb la nostra solució sabem amb certesa que el nostre paquet no s’ha perdut pel camí, i en tot cas que s’hagués perdut, podem saber on. Si fos el cas que s’ha entregat en una adreça diferent, sabem el lloc exacte on el repartidor ha tret la etiqueta i per tant podem localitzar el nostre paquet. D’aquesta manera ens assegurem que no es perdin els paquets i que s’han entregat correctament a la seva direcció oficial sense cap pèrdua i malentesos. 

Per poder plasmar la nostre idea, hem creat i dissenyat un prototip que ens permet  observar i poder mostrar com funcionaria més o menys a la realitat.

Quan el paquet estigui a dins de la furgoneta  i aquesta detecti que ha arribat a la seva destinació,  li enviarà a l’arotag un missatge. Aquest obrirà una llum verda i el repartidor sabrà que aquell és el paquet que ha d’agafar. Si el paquet cau, pensat per contingut fràgil, s’encén la llum vermella.

Quan el repartidor vulgui entregar un paquet, l’únic que haurà de fer és retirar l’arotag, que es podrà reutilitzar per un altre paquet. Una vegada tret, sabem, sense haver d’escanejar-lo, que el paquet ja està entregat.

Vídeo presentació del projecte

Aquest és el vídeo presentació del nostre projecte

VALORS

Descobriment:
Aquest any ha sigut bastant diferent dels altres. Però tot i així, hem après diverses coses a l’hora de fer i dissenyar la nostra solució. El que ens ha sorprès més i no ens esperàvem haver de fer-ho, ha estat que hem hagut d’aprendre a treballar a distància.

Col·laboració:
Ha estat un any complicat per a tots, però tot i les dificultats, hem pogut gaudir de la robòtica i de les amistats que tenim a l’equip. Som diferents i no tothom té el mateix caràcter, no pensem igual ni tenim les mateixes habilitats i això fa que siguem únics i especials.

Innovació:
Encara que existeixen controladors d’objectes, nosaltres ho hem adaptat de manera que podem controlar paquets evitant que s’entreguin a un lloc equivocat i el repartidor sàpiga perfectament quin és el paquet que ha de repartir en cada moment.

Col·laboració:
Aquest valor és molt important per a nosaltres perquè és el que ens converteix en un equip, vivim noves experiències, ens ajudem entre nosaltres i aprenem dels altres. Ens valorem i respectem, qualsevol idea és bona perquè si no ens agrada ens pot ajudar a aconseguir-ne una de nova.

Impacte:
En aquest valor, tot el que hem investigat, après i creat ho podem aplicar per millorar el nostre entorn. Ens ha impactat poder parlar amb gent i poder resoldre preguntes que mai no ens hauríem plantejat.

Diversió:
Aquest valor és el més important per a nosaltres perquè sempre ha estat present tant com quan fèiem les videotrucades com quan programàvem i muntàvem el robot junts, sempre intentem buscar el costat positiu i divertit a les coses tot sigui en moments bons o dolents. La diversió és el que ens converteix en amics, en un equip i en una família.

ROBOT

El nostre robot està basat en els “toros industrials”, ja que aquest any estem molt limitats pel que fa a les mides de les estructures i és una estratègia que ens permet fer estructures molt petites i senzilles de manera que entrem dins les mides especificades. Al fer el robot, ens vam veure obligats a crear-lo molt gran, ja que el nostre objectiu era crear un “toro” que ens permetés no desplaçar-nos amb el robot i arribés a qualsevol lloc. Hem preparat el robot perquè tingui en total 11cm de recorregut de desplaçament vertical i  20cm de desplaçament horitzontal, malgrat això de la manera que està construït ens permet ampliar aquests desplaçaments en reptes posteriors sense haver de modificar l’estructura del robot. L’estructura específica per a cada missió s’acobla fàcilment permetent-nos fer els canvis ràpidament

El nostre Equip

Patrocinadors

Volem agrair la col·laboració dels nostres patrocinadors